top of page

Mijn verhaal

WEES MOEDIG EN ENTER DE POORT, OP WEG NAAR HELING

Chantal van Doesburgh 23 Griekenland.jpg

Het pad van de heling

Ik ben nu 53 en bewandel inmiddels 27 jaar het pad van de heling. Vanaf de diagnose ben ik bezig geweest alles in mijn eigen lichaam te ontdekken. Wat heeft ze nodig? Wat vertelt ze mij? Meditatie, yoga, voeding, de kracht van de ademhaling - ik heb het allemaal bestudeerd en beoefend. Ik heb het lichaam leren lezen, naar haar geluisterd. Ik wilde en wil nog steeds álles weten.

Lees mijn debuutroman De Goede Moeder 
Mijn zoektocht naar heling is de basis geweest voor mijn roman De Goede Moeder.  Ondanks alles wilde ik zo graag een goede moeder, partner, zus, dochter zijn. Op het dwangmatige af. En natuurlijk ging ik over de kop. Het was de start van mijn reis. 

 

Benieuwd?

Bestel De Goede Moeder meteen! >>

MIJN REIS STARTTE 27 JAAR GELEDEN

Midden twintig was ik toen de dood op mijn deur klopte. De diagnose: hiv-positief. Volgens de artsen zou ik nog maximaal 5 jaar te leven hebben. Tegen de wetenschap en de dokters in zei mijn innerlijke stem direct: "Ik kan hiervan genezen." Sindsdien staat mijn leven in het teken van heling. Van mijn lichaam, van mijn geest, van mijn geschiedenis. En inmiddels zet ik mijn kennis en wijsheid in om andere vrouwen in hun heling te begeleiden. Dit is mijn verhaal. 

Midden twintig op Griekenland. Nog onwetend van wat me te wachten staat.

CHANTAL VAN DOESBURGH _18.jpg
DE HELENDE KRACHT VAN DE DOOD

De dood heeft lang naast me gelopen. Eerst als dreiging, later als helende kracht. Ze heeft me gedwongen de donkere kant van het leven te onderzoeken. De onderwereld. Ze heeft me getraind geen slachtoffer meer te zijn. Maar een overwinnaar in elke situatie. De bereidheid om het monster in zijn bek te kijken, te zien wat er nu écht speelt, het is de sleutel tot genezing.

De sleutel tot zelfheling: enter de poort
Er is een poort, waar je doorheen moet. De onderwereld in. Dat klinkt misschien duister, maar als je het leven in zijn volheid wil ervaren, dan zul je ook de donkere kanten moeten doorleven. Onbewust doen we dat al, in onze woede, verdriet en angst. Maar wil je geen slachtoffer meer zijn van deze emoties, dan zul je ze bewust tegemoet moeten treden. En ze omarmen. Ermee dansen zelfs. 

Ik loop met je mee
In mijn werk als coach begeleid ik dappere vrouwen naar de poort en loop mee over het pad van de zelfheling. En laat ik heel duidelijk zijn: ik heel jou niet. Er is maar één iemand die jou kan helen - dat ben je zelf. Met de kracht die je in je hebt. Ik kan je de weg wijzen, en je laten zien waar het op energieniveau in jouw leven stagneert. Dat is de plek waar we heen moeten. Zodat de flow daar terugkomt, het licht weer aangaat. En jij weer meer levenslust ervaart. En echt, de heler ben je zelf. 

DE ZEVEN VOORMOEDERS

Mijn verhaal liet me kennismaken met de zeven moeders voor mij. De vrouwenlijn in mijn familie, het leven van baarmoeder naar baarmoeder. De verhalen die in die lijn vastzaten, de gebeurtenissen uit de geschiedenis bleken een diep effect op mijn leven te hebben. En op mijn lichaam. 

Keer je om en heel je moederlijn

De wereld van nu vraagt ons om ons om te draaien en terug te lopen. De geschiedenis in. Door de verhalen van mijn voormoeders te aanschouwen, kon ik de geschiedenis helen. Ik heb de ziekmakende dynamiek in mijn leven een halt toegeroepen. En daarmee ook mijn kind en partner bevrijdt van deze geschiedenis. Mijn kennis en wijsheid gebruik ik nu om andere vrouwen te begeleiden. Ik neem je mee op een reis naar je zeven voormoeders - wat is er van jou achtergebleven in die baarmoederlijke lijn? 

 

Ontvang de 13e rite van de Munay Ki
De baarmoeder is geen plek om angst en verdriet op te slaan. De baarmoeder schept en schenkt leven. De 13e rite van de Munay Ki is een eeuwenoude inwijding die je vrouwelijke kracht activeert. Het laat je herinneren wie je werkelijk bent: een vrouw, vol met kracht, liefde en wijsheid. Heb je deze rite ontvangen dan kan je hem ook weer doorgeven aan andere vrouwen. Deze zaadjes van inwijding worden van vrouw tot vrouw doorgegeven. Ik heb de rite zelf ontvangen en geef hem heel graag aan jou door.  

Switch On programma's 
Hoe zuiverder je baarmoeder, hoe meer energie je tot je beschikking hebt. Je bekkengebied is een soort energiecentrale. Zodra die aangaat, sta je goed geankerd en op volle kracht in het leven. Ik zou zeggen: kom een programma volgen en Switch On!

Switch On Bevrijdingsdag
Switch On Expeditie
Switch On Coaching
Switch On Valleicoaching

c3d4e4c6-ed04-487e-9bab-da0400c10dcf.jpg

"DE ZAADJES VAN INWIJDING WORDEN VAN VROUW TOT VROUW DOORGEGEVEN."
Maitreyi Piontek

CHANTAL VAN DOESBURGH _13.jpg
VAN SNELLE CARRIERE TOT COACH VAN DE VERTRAGING 

Ik ben mijn carrière gestart in de wereld van TV, reclame en uitgeverij. Deadlines halen dus, elke dag. En ik háálde ze ook. Tegelijkertijd was ik bezig met mijn gezondheid. Ik móest alles goed doen, en ik dééd alles goed. Extreem veel yoga, extreem gezond eten, extreem veel mediteren. Kortom: ik werkte extreem hard voor een ander én ik werkte extreem hard aan mezelf. Een totale crash als gevolg. 

Wilskracht en discipline

Ik weet nu hoe schadelijk wilskracht kan zijn. Vooral als er tegenover de discipline geen zachtheid staat. Ik noem het de mannelijke weg: nóg meer oefenen, nóg harder trainen, nóg sneller lopen. Met discipline kom je er wel, is ons ingeprent.

De kunst van het niet doen

Ik weet nu ook: met discipline alleen kom je er niet. Vertragen zullen we. Laat het maar ontvouwen. Laten we even achterover leunen. En vertrouwen. We creëren ruimte voor wat zich aandient. We zijn nieuwsgierig waar het allemaal heen leidt. Ik noem dit de vrouwelijke weg. 

De top is niet het doel
We gaan niet met een snelle helikopter naar de top van de berg. We gaan stap voor stap, door bossen en velden, verwonderd door het landschap. We komen van alles tegen en daar hebben we aandacht voor. De top is niet het doel. Het bewust wandelen, dáár gaat het om. (En tussen ons gezegd: er is niet eens een top.)

 

Ik heb uiteindelijk de snelle wereld gedag gezegd. Ik ben de vertraging in gegaan. Alles gedaan wat me interessant leek. En zo heb ik mijn Master Tenenlezen behaald. Ik heb er zelfs les in gegeven. Als jij eens wist wat je voeten te vertellen hebben... 

 

Hier en Nu - praktijk voor hooggevoelige en hyperactieve kinderen  
Ik ben systemische pedagogie gaan studeren. Ik heb uiteindelijk 10 jaar mijn praktijk Hier en Nu gerund, met als specialisatie hooggevoelige en hyperactieve kinderen. Mijn uitgangspunt was altijd: het gedrag van kinderen laat iets zien van het systeem waarin ze opgroeien. Er is een behoefte die niet gezien wordt. Zodra het kind begrepen wordt, kan het gezin sámen met het kind heel worden.

 

Vrouwencoach: de vrouwelijke kracht

Als coach begeleid ik nu vrouwen naar hun krachtbron: het bekkengebied, de baarmoeder, de buik. Na alle opleidingen, cursussen, workshops en zelf-ontdekkingen, weet ik één ding heel zeker: als je je met die bron verbindt, dan heb je toegang tot energie die je heelt, sterk maakt en gelukkig. Dan sta je goed geankerd in het leven, of je nu in rustig vaarwater zit of in een woeste storm. 

 

Switch On!
Laat de vrouwelijke energie weer door je lijf stromen. Heerlijk! Kom en maak een afspraak, dan gaan we samen op pad naar jouw geluk en heling.  

 

Mail of bel me: 

switch.on@chantalvandoesburgh.com
06-38139749

bottom of page